Dochteronderneming VanEck lanceert eigen Bitcoin Index

Een dochteronderneming van VanEck, MV Index Solutions, heeft haar eigen Bitcoin Index gelanceerd op basis van drie grote over-the-counter bureau’s. Dit volgens een persbericht dat op dinsdag 20 november is gepubliceerd. De nieuwe MVIS Bitcoin US OTC Spot Index (MVBTCO) is gebaseerd op Amerikaanse prijs feeds van grote OTC-liquiditeitsverschaffers, waaronder Circle Trade, Cumberland en Genesis Trading. De directeur van Digital Asset Strategies bij VanEck / MVIS, Gabor Gurbacs, zei het volgende:
“De index de weg kan banen voor institutioneel georiënteerde producten, zoals ETF’s [exchange-traded-funds]. Daarnaast kan het ook verdere instrumenten aan institutionele beleggers bieden om de institutionele trades uit te voeren tegen transparante prijzen op de OTC-markt.”
Eerder dit jaar hebben VanEck en financiële dienstverlener SolidX gezamenlijk een aanvraag gedaan voor een fysiek gesteunde Bitcoin ETF. Het besluit van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) over de ETF is echter nog steeds in behandeling, omdat het in augustus werd uitgesteld. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!