Gouverneur van de Bank of Thailand: geen digitale valuta van de centrale bank binnen 3-5 jaar

Thaise burgers zullen nog moeten wachten op een digitale centrale bank. Volgens Veerathai Santiprabhob, de gouverneur van de Bank of Thailand (BoT), Zal de omschakeling van contant geld naar digitale valuta niet binnen de ‘komende 3-5 jaar’ zijn. Dit komt omdat het proces van het creëren van een digitale valuta voor de centrale bank (CBDC) ‘niet gemakkelijk’ is en veel tijd kost wegens de complexe aard van het geldstelsel. Het viel Santiprabhob op dat hoewel er enorme verbetering is geboekt met betrekking tot CBDC’s in sommige ontwikkelde landen, het toch moeilijker zal zijn om dat succes in ontwikkelingslanden in de komende vijf jaar na te bootsen.

Project Inthanon

Hoewel de Bank of Thailand nog geen plannen heeft bekendgemaakt voor een CBDC voor detailhandel (digitale valuta’s die bedoeld zijn voor gebruik door het grote publiek bij transacties), maakte zij wel drie maanden geleden bekend dat het de werkzaamheden heeft gestart met betrekking tot een grootschalige CBDC (digitale valuta bedoeld voor gebruik door financiële instellingen, grensoverschrijdende overschrijvingen enz.) Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!