Twitter: Bitcoin oplichters hacken het geverifieerde account van Retail Giant Target

Een aantal belangrijke geverifieerde Twitter-accounts, waaronder die van retailgigant Target en The Body Shop zijn gehackt. Het lijkt om een gecoördineerde campagne te gaan om een crypto giveaway oplichterij te promoten. Target bevestigde de oplichterij nadat het de controle over zijn account had teruggekregen.

Een nieuwe draai aan een oude oplichtingstactiek

Screenshots die werden gemaakt voordat de tweets werden verwijderd, laten zien dat een gepromote tweet van het officiële Target account 5.000 BTC weggeeft aan volgers van het account. Zoals zoveel andere soortgelijke oplichtingsberichten die in het verleden zijn gepost, werden deze geschreven in slecht Engels. Het grootste verschil met deze variant van de oplichterij is dat een aantal geverifieerde Twitter accounts zijn aangemeld om op de tweet te reageren en deze een mate van legitimiteit te geven. Het blijft een mysterie hoe de hackers zoveel geverifieerde accounts tegelijk konden hacken. Normaal gesproken is het al een bijzondere zaak om één of twee accounts tegelijk te hacken. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!