Amazon verkrijgt twee blockchain patenten

Amazon heeft onlangs twee blockchain patenten verkregen die betrekking hebben op het beschermen van de integriteit van digitale handtekeningen en het verbeteren van gedistribueerde gegevensopslag. De twee patenten zijn op dinsdag 13 november door het Amerikaanse Patent and Trademark Office (USPTO) gepubliceerd.

Digitale handtekeningen

Het eerste patent schetst een “signature delegation” methode voor “het beschermen van de integriteit van digitale handtekeningen en gecodeerde communicatie”. Dit gebeurd door het mogelijk maken van het genereren, verspreiden, valideren en het intrekken van eenmalige gebruik cryptografische sleutels. In het voorgestelde systeem zijn deze sleutels gerangschikt in wat bekend is in cryptografie als een “Merkle Tree”. Dit is een structuur, die als een binaire hashes-boom van onderaf is opgebouwd. Merkle Trees vormen een fundamenteel onderdeel van blockchain-systemen, omdat ze het mogelijk maken dat een groot aantal gegevens efficiënt en veilig worden geverifieerd. De aanvraag wordt als volgt omschreven:
“De handtekening autoriteit biedt een sleuteldistributieservice die blocks van cryptografische sleutels distribueert naar gemachtigden. Een geautoriseerde ondertekenaar neemt contact op met de sleutelverdelingsservice en vraagt ​​een block van cryptografische sleutels aan.”

Grid encoding techniek

Het tweede patent heeft betrekking op problemen met gedistribueerde gegevensopslag. Amazon stelt een “grid encoding techniek” voor, waarbij groepen verzamelde “shards” worden gebruikt, waarbij elke shard een logische verdeling van gegevensitems vertegenwoordigt die zijn opgeslagen in een bepaald raster. Het idee van Amazon suggereert dat deze methode kan helpen om opslag redundantie te minimaliseren, terwijl maximale beschikbaarheid, duurzaamheid en herstelmogelijkheden worden geboden. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!