Tim Draper blijft bij zijn Bitcoin prijsprognose van $250K in 2022

Venture capital investeerder, Tim Draper, herbevestigde zijn voorspelling dat de Bitcoin (BTC) prijs in 2022 nog steeds $250.000 zal bedragen. Dit meldde hij tijdens een paneldiscussie tijdens de topconferentie van de Web Summit op 6 november. In eerste instantie voorspelde Draper dat de BTC prijs dit jaar in april gestegen zou zijn naar $250.000.
“Geloof het, het zal gebeuren – ze zullen denken dat je gek bent, maar geloof het, het gebeurt” zei Draper toen.
Op de Web Summit conferentie werd gevraagd of hij nog steeds gelooft dat de BTC prijs binnen vier jaar een winst van 40 keer zal meemaken en dus $250.000 zal bedragen, Draper zei:
“Jazeker. We hebben het over een marktaandeel van vijf procent om $250.000 te krijgen. Dat lijkt op een druppel in een emmer en het enige wat we echt moeten doen is ervoor zorgen dat Bitcoin kan worden gebruikt om Starbucks-koffie te kopen. Plotseling opent de wereld zich gewoon en dan zeggen ze: ik heb deze optie. Wil ik een valuta die ik van land tot land kan gebruiken of wil ik er een die me tot een land of een geografisch gebied beperkt en waar ik het nergens anders kan gebruiken?.”
Draper twijfelde ook aan de noodzaak van fiat-valuta’s of ‘politieke valuta’s’, Hij zei: waarom vertrouwen we zelfs op valuta’s die worden vastgesteld door een of andere rare politieke partij of een andere? Volgens Draper geven banken geld uit “wanneer zij er om welke reden dan ook zin in hebben”. De opkomst van een volledig a-politieke, wereldwijde en open valuta zou de controle over geld van banken aan gewone mensen afstaan, legde hij uit. Gedurende de conferentie op de GovTech Pioneers in mei presenteerde Draper zijn visie op een toekomst waarin blockchain door middel van smart contracts in combinatie met artificial intelligence (AI) de rol en verantwoordelijkheden van staten groots zal veranderen. “Als we Bitcoin, blockchain met smart contracts en artificial intelligence samenbrengen, kunnen we de perfecte bureaucratie formeren”. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!