Voorzitter CFTC zegt dat blockchain regelgevers kan helpen

De voorzitter van de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC), Christopher Giancarlo, zei in een toespraak op 7 november dat technologische vooruitgang, met in het bijzonder Distributed Ledger Technology (DLT), regelgevers zou kunnen helpen om beter toezicht te kunnen houden op handelsmarkten. Giancarlo hield zijn toespraak op de FinTech Week-conferentie op Georgetown University Law School. De voorzitter richtte zich op opkomende digitale technologieën, zoals DLT, big data, geautomatiseerde data-analyse en kunstmatige intelligentie (AI). Hij sprak over hun impact op de handelsmarkten en op het financiële landschap in het algemeen.
“We beginnen een wereld te zien waar het merendeel van de standaardtaken door machines wordt beheerd.”
Sprekend over de uitdagingen van data-automatisering en machines en hun impact op de arbeidsmarkten, beweerde Giancarlo dat “een kwantitatieve regulator niet betekent dat het menselijke inzicht en marktintelligentie worden vervangen, echter betekent het versterking.”
“Het betekent dat medewerkers van het agentschap worden bevrijd van repetitieve taken en taken van lage waarde om zich te concentreren op waardevolle activiteiten waarvoor deskundig advies en domeinkennis vereist is. Het betekent dat het rangschikken van kwaliteitsgegevens, eerst efficiënt en algoritmisch geanalyseerd kan worden en vervolgens door mensen kan worden beoordeeld.”
Verder zij hij dat DLT regelgevende instanties zou kunnen helpen bij het analyseren van gegevens, resultaten en het behalen van de gestelde doelen. Hij voegde hieraan toe:
“We kunnen ons ook een beeld vormen van de dag waarop regelboeken worden gedigitaliseerd. Compliancy  wordt steeds vaker geautomatiseerd, of ingebouwd in bedrijfsactiviteiten door middel van smart contracts, en wettelijke rapportages worden voldaan door real-time DLT-netwerken.”
Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!