Centrale bank in China waarschuwt voor blockchain investering ‘bubbel’

De centrale bank van China (PBoC), heeft gewaarschuwd voor een ‘bubbel’ in blockchain gerelateerde financieringen en investeringen. Dit meldde Reuters op 6 november. De PBoC, die bekend staat om zijn anti cryptocurrency opstelling, heeft de regering aangeraden om toezicht op ‘speculatie, marktmanipulatie en andere onregelmatigheden’ te verscherpen. De PBoC beweerd namelijk dat dit veel voorkomt in binnenlandse blockchain investerings en financieringsregelingen Lokale Chinese journaaluitzendingen hebben verdere details bekendgemaakt van de laatste waarschuwing van de bank, die naar verluidt werd gepubliceerd in de vorm van PBoC werkdocument 6 november, met de titel “Wat kan Blockchain doen en wat kan het niet?” Volgens think tank China Financial Forty Forum is het document geschreven door de directeur van het Onderzoeksbureau van PBoC, Xu Zhong en zegt: “Er zijn niet veel blockchain-projecten die echt sociale voordelen opleveren. Naast de lage fysieke prestaties van blockchains zijn ook de tekortkomingen van economische functies van blockchain belangrijke redenen. Dit moet op voortdurende onderzoek en experimenten gebaseerd zijn. Rationeel objectief beoordelen wat de blockchain wel en niet kan doen. ” Gisteren werd door Cointelegraph gerapporteerd, dat de PBoC kort geleden zijn onderzoek heeft uitgebreid tot token airdrops. die dit kenmerkte als “vermomde” Initial Coin Offerings (ICO’s), waarvan ICO’s vanaf september 2017 een rechtstreeks verbod in China hebben gekregen. Afgezien van zijn nieuwe focus op airdrops hamerde de bank op eerdere waarschuwingen tegen frauduleuze whitepapers en crypto-investeringsprojecten die zich voordoen als ‘blockchain-innovatie’. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!