Braziliaanse belastingregulator publiceert concept op cryptocurrency belasting

Het Department of Federal Revenue of Brazil (RFB), dat belastinginning in het land administreert,  probeert maandelijks rapporten te verkrijgen over crypto activa bedrijven. Dit meldde de RFB volgens een document dat vrijgegeven is op dinsdag 30 oktober. In het document heeft de RFB bekendgemaakt dat crypto exchanges in Brazilië genoodzaakt zijn om maandelijks gedetailleerde verslagen te sturen over alle crypto gerelateerde activiteiten. De ondernemingen moeten onder andere de hoeveelheid transacties en de indenteit van de gebruikers publiceren. Daarbij zijn zowel bedrijven als personen die in Brazilië wonen nu genoodzaakt om alle transacties die ze hebben uitgevoerd bij buitenlandse crypto exchanges aan te geven. Dit moet gebeuren als het bedrag boven de $10.000 Braziliaanse reals ($ 2.700) per maand is. Het concept van de RFB over cryptobelasting heeft ook boetes opgesteld voor de degenen die hun transacties niet doorgeven. Bij een vertraging van een belastingaangifte dienen inwoners tot 1500 Braziliaanse reals betalen ($ 400). Zodra de verstrekte informatie foutief is, zou de RFB ook tot 3 procent van de transactiewaarde als een boete in rekening kunnen brengen. De belastingwaakhond heeft al een openbare overleg geopend om voorstellen voor de nieuwe regelgeving te ontvangen: aantekeningen worden geaccepteerd van 31 oktober tot 19 november. In de verklaring vermeldt de regelgever dat dergelijke maatregelen in het land zijn genomen door een aanzienlijke stijging van de crypto industrie. Het dagelijkse volume van transacties uitgevoerd door vijf grote Braziliaanse crypto-exchanges is meer dan 8,3 miljoen reals (ongeveer $ 2,2 miljoen). Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!