Microsoft integreert blockchain technologie in Nasdaq diensten

Het Amerikaanse softwarebedrijf Microsoft zal zijn Azure Blockchain-technologie integreren in het Financial Framework (NFF) van de aandelenbeurs Nasdaq Inc. Dit meldde een nieuwsbericht van 30 oktober. Volgens de bekendmaking zal Microsoft zijn Azure blockchain dienst integreren met NFF. Dit is een technologie die software biedt voor de handel in infrastructuur en bedrijf uitbesteding. Deze software voldoet aan het risico en toezicht technologie aanbod van Nasdaq. De samenwerkende bedrijven zullen naar verluidt een “grootschalige grootboek blockchain” ontwikkelen die interoperabiliteit over meerdere grootboeken mogelijk zal maken. Het nieuwe product zal de koper en verkoper gemakkelijker bij elkaar brengen, betaling en afhandeling van transacties vergemakkelijken. Door de integratie van de Azure Blockchain, hebben NFF-klanten naar verluidt de mogelijkheid om verschillende blockchains te implementeren. Dit is mogelijk via één gezamenlijke interface. Senior Vice President van Enterprise Architecture bij Nasdaq, Tom Fay, gaf aan dat de partnership met Microsoft sommige van de complexiteiten van het integreren van blockchain-technologie in bestaande infrastructuren wegneemt. Hij voegde hieraan toe:
“Onze NFF-integratie met hun blockchain diensten biedt een abstractielaag, waardoor ons grootboek, veiliger en zeer schaalbaar is.
Pas geleden onthulde Nasdaq een nieuw blockchain patent, dat verwijst naar “een informatiecomputersysteem” dat is voorzien voor het veilig vrijgeven van tijdgevoelige informatie aan ontvangers via een blockchain”. Met het patent wil de onderneming naar verluidt gemakkelijker tijdige informatie vrijgeven aan de media. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!