Bank of America verkrijgt patent voor het opslaan van privésleutels

Bank of America (BoA) heeft nog een patent, op basis van cryptocurrency, verkregen. Dit volgens een aanvraag die op 30 oktober is bevestigd. De verkregen patent, die een van meerdere crypto/blockchain patenten van de bank is, heeft betrekking tot een opslagmethode van privésleutels. Op dit moment zijn, volgens de bank, de opslagmethodes ontoereikend. BoA zegt het volgende hierover:
“Terwijl veel apparaten bewijs kunnen leveren van een eventuele inbreuk op de beveiliging (dit wil zeggen fysiek of niet-fysiek knoeien met het apparaat en / of de gegevens), bieden dergelijke apparaten geen real-time bescherming op dergelijke apparaten, zodat diefstal van privésleutels kan worden voorkomen.” “Daarom bestaat er een behoefte aan een veilig alternatief voor het opslaan van privésleutels. De gewenste opslagmiddelen zouden het risico van misbruik van sleutels moeten verminderen omdat de sleutels intern worden opgeslagen via een computing node dat vaak, of in sommige gevallen continu, toegankelijk is via een openbaar communicatienetwerk, zoals het internet.”
Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!