IT bedrijf Fujitsu bouwt blockchain infrastructuur voor negen Japanse banken

Het Japanse multinationale IT apparatuur en servicebedrijf Fujitsu zal een interbancair platform oprichten met behulp van blockchain technologie. Dit zal gedaan worden als onderdeel van een gezamenlijk opdracht met negen binnenlandse banken. Dit meldde Cointelegraph Japan op maandag 29 oktober. Het doel is om de groeikracht van blockchain technologie vast te leggen. De proef van het platform word samengesteld door het Payment Clearing Network van de Japanse banken, ook bekend als Zengin-Net. Dit meldde de nieuws website jcnnewswire. Als bouwsteen voor de ontwikkeling zal het platform een “digitale valuta” zonder naam gebruiken. Volgens het bericht zal Fujitsu “extra gebruikmaken van het P2P geld transactie platform dat door het bedrijf in 2017 is ontwikkeld met drie grote banken. Het doel is om de geldtransacties naar andere banken voort te brengen die de interbancaire overdracht van fondsen zullen regelen.
“Door deel te nemen aan dit project, streeft Fujitsu naar een nieuw platform dat gebruikmaakt van de nieuwste technologie om een geldloze maatschappij te helpen realiseren.”
Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!