Duits voorzitter pleit voor internationale ICO regelgevingen

Felix Hufeld, de voorzitter van de Federale Financiële Toezichthouders (BaFin), wil een internationale inspanning zien om Initial Coin Offerings (ICO’s) te reguleren, ondanks het feit dat hij niet zeker weet of het ooit meer dan een ‘nichemarkt’ zou worden. Dit meldde het Duitse zakencentrum Handelsblatt op zondag 28 oktober. Hij zei:
“Het aantal ICO’s en het volume per ICO worden beide steeds hoger en investeerders hebben meestal minimale rechten.” “Ik kan dus particuliere beleggers alleen maar aanbevelen om hier ver van weg te blijven.”
Wereldwijd zijn regelgevers meer aandacht aan het besteden aan ICO’s. Dit komt mede omdat veel beleggers in 2017 hun fondsen hebben zien verdampen in de voortdurende bear-market. Duitsland heeft van oudsher een mondiale opstelling ten aanzien van cryptocurrencies vanuit een regelgevingsperspectief. Hufeld zij verder:
“Tot nu toe hebben we het nog steeds over een nichemarkt en of  ICO’s een standaard onderdeel van de financiële economie worden, valt nog te bezien.”
Hij voegde eraan toe dat internationale normen ook op langere termijn ook “wenselijk” waren en dat discussies over dit onderwerp aan de gang zijn in “meerdere internationale omgevingen.” Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!