Mastercard dient patent aanvraag in voor fractioneel bankieren met crypto

Mastercard wil de principes van fractioneel bankieren toepassen op cryptocurrencies. Dit volgens een nieuwe octrooiaanvraag die donderdag 25 oktober gepubliceerd is. Fractioneel bankieren is het gebruik waarbij commerciële banken slechts een deel van de hun toevertrouwde middelen in direct beschikbare vorm aanhouden, en het overgrote deel van de middelen uitlenen. Er is dus slechts een fractie van het uitgeleende geld gedekt. Volgens het document, heeft Mastercard plannen om verkopers toe te staan om gebruik te maken van een nieuwe methode, genaamd “blockchain-valuta’s”. Er wordt specifiek verwezen naar “methoden voor het beheren van fractionele reserves van blockchain-valuta’s”. In haar nieuwe aanvraag lijkt het bedrijf de principes van het bestaande bank-systeem toe te passen, die volgens Mastercard “speciaal zijn ontworpen en geconfigureerd om informatie en gegevens van consumenten en verkopers veilig op te slaan en te beschermen.” De octrooiaanvraag gaat verder met:
“Het gebruik van traditionele betalingsnetwerken en technologieën voor betalingssystemen in combinatie met blockchain-valuta’s kunnen consumenten en verkopers de voordelen van de gedecentraliseerde blockchain bieden, terwijl ze toch de veiligheid van rekeninginformatie behouden en een sterke verdediging bieden tegen fraude en diefstal.”
In een eerder bericht op onze website, werd aangekondigd dat Mastercard een patent heeft verkregen voor een systeem dat de communicatie tussen verschillende soorten blockchains mogelijk gaat maken, inclusief degene die meerdere valuta’s ondersteunen. Daarnaast is concurrent Visa ook druk bezig met blockchain-technologie. Deze week plaatsen wij nog het bericht dat Visa een digitaal identiteitssysteem voor grensoverschrijdende betalingen gaat lanceren, op basis van blockchain-technologie. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!