Nasdaq verkrijgt blockchain patent

Niemand minder dan de Nasdaq heeft een patent verkregen, waarin wordt uiteengezet hoe nieuwsdiensten blockchain kunnen gebruiken om informatie vrij te geven.

Probleemstelling

Het patent, dat dinsdag is vrijgegeven door het Amerikaanse octrooi- en merkenbureau, legt uit hoe blockchain gebruikt kan worden om tijdsgevoelige informatie vrij te geven op een veilige manier. Het document legt uit dat het delen van tijdsgevoelig nieuws, momenteel op bepaalde tijden worden vrijgegeven, echter is dit systeem niet geheel veilig. Het octrooi merkt op dat deze systemen gaten in het controletraject kunnen achterlaten en daarnaast zijn sommige platforms mogelijk niet geheel controlevriendelijk.
Als zodanig zijn er “voortdurend nieuwe en verbeterde technieken en systemen voor het leveren en beveiligen van dergelijke tijdgevoelige informatie nodig.”

De oplossing

Nasdaq wilt dit oplossen door een blockchain-platform te creëren dat smart contracts kan gebruiken om zowel een aantal coderings- als workflowfuncties in te bouwen, terwijl er een logboek wordt bijgehouden. Verder zijn het computersysteem en de blockchain geprogrammeerd om het delen van informatie rechtstreeks met geselecteerde ontvangers, op een vooraf ingesteld tijdstip, mogelijk te maken door middel van smart contracts.
“De beoogde ontvangers van de informatie kunnen op de geplande tijd rechtstreeks met de blockchain communiceren om toegang te krijgen tot de informatie die veilig is opgeslagen.”
Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!