Air Canada integreert op blockchain gebaseerd reisdistributieplatform

De grootste luchtvaartmaatschappij van Canada, Air Canada, heeft bekendgemaakt dat het deel gaat nemen aan een op blockchain gebaseerd reisdistributieplatform. Dit platform is ontwikkeld door de Zwitserse blockchain startup Winding Tree. Volgens een nieuwsbericht dat op 24 oktober is gepubliceerd. De luchtvaartmaatschappij dat in 1937 werd opgericht vervoert passagiers en regelt vrachtvervoer door de lucht. Air Canada vervoerde 48,1 miljoen reizigers in 2017. Ten opzichte van 2016 is dit een stijging van maar liefst 7,3 procent. Dit werd gemeld in het jaarverslag van de onderneming. Door de integratie van een nieuw blockchain platform willen de ondernemingen de distributie en verkoop van luchtvervoersproducten verbeteren en direct toegang bieden tot de goederen van leveranciers. Luchtvaartmaatschappijen over de hele wereld integreren langzamerhand blockchain technologie in hun operationele processen. Het doel is om de ervaring van reizigers, bevoorradingsketens en logistiek beter te laten verlopen. Deze maand is Air France-KLM ook een samenwerking aangegaan met Winding Tree om de kosten voor de klanten van de onderneming te verlagen door tussenpersonen uit te schakelen. De Australische Brisbane Airport Corporation werkte in augustus samen het digitale betaalplatform TravelbyBit om ‘de eerste digitale valuta vriendelijke luchthaven ter wereld’ te lanceren. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!