Coinbase geeft goedkeuring aan nieuwe stablecoin

Coinbase heeft een goedkeuring gegeven aan een nieuwe stablecoin, USDC. Het bedrijf kondigde dinsdag aan dat klanten vanaf vandaag USDC kunnen kopen, verkopen, verzenden en ontvangen. De cryptocurrency werd aanvankelijk gelanceerd door Unicorn Circle.

Waarom USDC

De klanten van de exchange kunnen over de hele wereld de token verzenden en ontvangen. Deze token wordt gebacked door fysieke Amerikaanse Dollars. Deze worden opgeslagen op gecontroleerde bankrekeningen, terwijl Amerikaanse klanten (behalve New Yorkers) de token kunnen kopen en verkopen op Coinbase.com. USDC staat momenteel nog niet op Coinbase Pro, echter zegt het bedrijf dat het de stablecoin de komende weken gaat toevoegen. 

In reactie op de beslissing, zei Coinbase dat stablecoins kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van “een meer open financieel systeem” en de adoptie van dApps zouden kunnen bevorderen.

“Het voordeel van een, op blockchain gebaseerde, digitale dollar zoals USDC is  dat het gemakkelijker te programmeren is, snel te verzenden is, te gebruiken is in dApps en lokaal op te slaan is. Dat is waarom we het beschouwen als een belangrijke stap naar een meer open financieel systeem.”

Coinbase ging verder en zei dat USDC ideaal is voor zakelijke doeleinden en E-commerce toepassingen, aangezien betalingen in USDC op elk moment van de dag gedaan kunnen worden, zonder inherente risico’s van prijsvolatiliteit.

Coinbase voegt zich bij Circle

Door ondersteuning voor USDC toe te voegen, voegt Coinbase zich bij Circle als stichtend lid van het CENTER Consortium, dat de ontwikkeling regelt van de uitgifte van USD Coin en andere stablecoins die het consortium in de toekomst mogelijk gaat ontwikkelen.

Volgens de aankondiging had Coinbase al samengewerkt met Circle om de onderliggende technologie achter USDC te bouwen, die gestructureerd is als een ERC-20-token, hoewel de volledige betrokkenheid van Coinbase nog niet eerder openbaar gemaakt was.

Bij de lancering van USDC via een partnerschip met Coinbase benadrukte Jeremy Allaire, mede-oprichter en CEO van Circle, het belang van het creëren van een activum dat geen enkele eigenaar of uitgever heeft.

“Net als internetstandaarden, is USDC nu niet in handen van één bedrijf, maar verdeeld onder netwerkdeelnemers volgens duidelijke regels, voorschriften en software voor gezamenlijk bezit,” zei hij.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram

 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!