Visa lanceert B2B Connect in Q1 van 2019

Visa gaat in Q1 van 2019 een, op blockchain gebasseerd, digitaal identiteitssysteem voor grensoverschrijdende betalingen lanceren. Dit is aangekondigd in een persbericht op zondag 21 oktober.

Gevoelige gegevens

Het systeem, genaamd Visa B2B Connect, zal een digitale identiteitsoplossing bieden voor financiële instellingen om grensoverschrijdende betalingen veilig te kunnen verwerken. Het systeem zet gevoelige gegevens om naar codes, zoals bankgegevens en rekeningnummers, hierdoor kunnen ze een unieke identificatiecode krijgen die zal worden gebruikt voor transacties op het platform. Global Head bij Visa, Kevin Phalen, zei:
“De digitale identiteit van B2B Connect verkleint de kans op fraude die anders zou bestaan ​​met cheques, ACH en overboekingen, terwijl bedrijven nog steeds compliant zullen blijven als onderdeel van het gereguleerde financiële ecosysteem.”

Samenwerkingen

Vanuit een technisch oogpunt zal de oplossing een Hyperledger Fabric-framework, dat wordt gehost door de Linux Foundation en is ontwikkeld met input van IBM, integreren. Jason Kelley, general manager bij IBM Blockchain Services, zegt dat het systeem één ​​van de meest “krachtige voorbeelden tot nu toe is van hoe blockchain betalingen transformeert.” Fintech-provider Bottomline Technologie werkt ook samen met Visa aan het B2B Connect-systeem. Deze samenwerkingsverband stelt ‘wederzijdse financiële instellingsklanten’ in staat om toegang tot het systeem te krijgen. Volgens de website van Visa werd B2B Connect voor het eerst in 2017 bekeken en waren de US Commerce Bank, de Shinhan Bank in Zuid-Korea, de Union Bank of Philippines en de United Overseas Bank in Singapore de eerste partners voor de pilot. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!