Contact-traceringsapplicatie Google Apple

ING lanceert Zero-Knowledge Set Membership

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De Nederlandse Bank ING lanceert een Zero-Knowledge Set Membership (ZKSM) oplossing. Dit is vorige week aangekondigd op de site van de bankconferentie Sibos.

De ING heeft eerder al veel lof gekregen voor het aanpassen van klassieke zero-knowledge proofs (een manier om te bewijzen dat er een geheim was zonder het geheim te onthullen) in een eenvoudiger vorm voor intern gebruik (zero-knowledge range-proofs).

Met Zero-knowledge proofs kan bijvoorbeeld een aanvrager van een hypotheek bewijzen dat zijn salaris binnen een bepaald bereik ligt zonder het exacte cijfer te onthullen.

Zero-Knowledge Set Membership (ZKSM) het mogelijk om alfanumerieke gegevens binnen een gespecificeerde set te valideren, zoals het aantonen van dimensies en geografische positionering.

Bijvoorbeeld kan een gebruikers KYC-check (Know-your-Customer) worden gevalideerd als onderdeel van een groep (bijvoorbeeld een EU-burger) zonder het exacte land te vermelden waar hij / zij woont. Omdat de blockchain waar ING op bouwt open source is, is het onderworpen aan academische peer reviews door mensen zoals MIT’s Madars Virza (één van de medeoprichters van Zcash).

Hoofd van innovatie bij ING, Annerie Vreugdenhil, zei dat de lancering van ZKSM in een open-source omgeving de volgende stap is in de reis om te achterhalen hoe om te gaan met gegevens en privacy met behulp van distributed ledger technology (DLT).

“Bij ING hebben we het geluk dat enkele van de beste breinen in de branche aan ons programma werken en we zijn verheugd dat onze baanbrekende oplossing nu klaar is om te worden geïmplementeerd en getest,” zei Vreugdenhill

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen optelegram

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN