Havens Abu Dhabi en België starten Blockchain Trade Pilot Project

De havens van Abu Dhabi en België zijn een samenwerking aangegaan om een blockchain aangedreven supply chain pilotproject te starten. Dit meldde het bedrijf in een nieuwsbericht. Het project genaamd Silsal, zal een elektronisch blockchain grootboeksysteem gebruiken om volledige zichtbaarheid van transport en handelsstromen te bieden en toeleveringsketens te stroomlijnen. Zodra dit project als succesvol wordt getest, zullen de identificatie en bevestiging van vrachtdocumenten automatisch uitgewisseld worden tussen de havens van Abu Dhabi en België.

Silsal Blockchain Pilot Uitgelegd

De pilot zal tijdens het vierde kwartaal van dit jaar uitgevoerd worden en het project zal daarbij een Proof of Concept test draaien. Er zullen internationale documenten naar de haven van Antwerpen verwerkt worden met behulp van blockchain-technologie. Deze documenten zullen worden gecontroleerd door alle betrokkenen die onderling met elkaar verbonden zijn via een beveiligde koppeling binnen een elektronisch grootboek. Eenmaal bevestigd, wordt het document vast opgeslagen in een blok dat altijd en overal toegankelijk blijft voor de deelnemers van het netwerk. Met het gebruik van blockchain om traditionele monitoring te vernieuwen, wordt verwacht dat de kosten en tijd van de internationale transacties verbeterd zullen worden. Een soortgelijke uitvoering vindt al plaats in de toeleveringsketens van andere industrieën, met name in grondstoffen. Grote internationale dienstverleners zoals FedEx hebben zich al voor deze blockchain operatie aangemeld. CEO van Maqta Gateway, Dr. Noura Al Dhaheri, een dochteronderneming van Abu Dhabi Ports, lichtte de potentie toe van hun project gedurende een gesprek tijdens de GITEX Technology Week. Hij vertelde:
“We realiseerden ons al vroeg dat blockchain-technologie precies die dingen kan bieden die nodig zijn voor de eerlijkheid en betrouwbaarheid in de steeds complexere wereldwijde supply chain”.
Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!