Verslag: Blockchain en Crypto industrieën zien groeiende vraag naar talenten

Een nieuw onderzoek dat is gepubliceerd op 18 oktober door recruitment site Glassdoor, wees uit dat crypto en blockchain gerelateerde vacatures in de VS dit jaar enorm zijn gestegen, ondanks het feit dat de cryptocurrencies in prijzen zijn gedaald. Tijdens de analyse heeft Glassdoor een grote hoeveelheid online banen in de VS op het internet geanalyseerd met sleutelwoorden die te maken hebben met, Bitcoin, cryptocurrency en blockchain. Om meer nauwkeurigheid te beloven, heeft de onderneming ook meer algemene blockchain gerelateerde termen gebruikt. Volgens het verslag vanaf augustus 2018, waren er 1775 unieke blockchain-gerelateerde vacatures in de Verenigde Staten, terwijl er vorig jaar 446 dergelijke vacatures waren, wat aankomt op een toename van 300 procent op jaarbasis. De meeste aantal vacatures zitten in 15 steden, waaronder San Francisco en New York City, met respectievelijk 24 en 21 procent van de totale vacatures. Daarna komen Chicago, San Jose en Seattle, met respectievelijk 6, 5 en 4 procent. De top 15 steden vormen gezamenlijk 79 procent van de blockchain gerelateerde vacatures in de Verenigde Staten, hoewel de resterende 21 procent verspreid zijn over de rest van het land. De meest gevraagde blockchain functies zijn hoofdzakelijk technisch en engineering, met software-engineer als de duidelijke leider, die 19 procent van de totale vacatures bevat. Meer in het algemeen vertegenwoordigen engineering, technologie en wetenschappelijke functies 55 procent van de totale vacatures. Ondanks de vele technische functies, merkt Glassdoor ook op dat er behoefte is aan ,productmanager, marketingmanager en risicoanalist. Functies als beleggingsanalisten en handelaren zijn niet opgenomen in de top 15 Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!