Rapport CryptoCompare toont aan dat 85% van de projecten hun protocol ‘gewoon’ kan wijzigen

Volgens een recente studie van CryptoCompare is 85 procent van de crypto projecten in staat om hun protocol te wijzigen. Het rapport werd op woensdag 17 oktober gepubliceerd op de website van CryptoCompare. Het bedrijf heeft honderden crypto- en blockchain-projecten onderzocht en er kwam naar voren dat de developers, van 85 procent van de projecten, hun protocol op elk moment kan wijzigen. Het onderzoek toonde ook aan dat 55 procent van de bestaande crypto-activa daadwerkelijk gecentraliseerd is, 30 procent is semi-decentraal en slechts 16 procent is volledig gedecentraliseerd. Het totaal komt dan uit op 101% wat natuurlijk niet klopt. Er zal dus een fout gemaakt zijn in het uitwerken van de rapportage. Als er gekeken wordt naar de utility tokens dan is er te zien dat 58 procent gecentraliseerd is en maar 9 procent gedecentraliseerd. De experts detecteerden dat er veel centralisatie deze projecten plaatsvindt en dat zij gebruik maken van gecontroleerde (gecentraliseerde) servers. Van de echte crypto-valuta’s is 41 procent gecentraliseerd, 22 procent semi-decentraal en 27 procent decentraal. Bron afbeeldingen: CryptoCompare Daarnaast legt het rapport uit dat volgens de FINMA-richtlijnen Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) geen effecten zijn, vanwege het ontbreken van een identificeerbare gemeenschappelijke onderneming en een hoge mate van decentralisatie. 55 procent van de crypto-activa kan echter worden behandeld als effecten en vallen onder de bestaande regelgeving. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram     

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!