Binance verhoogt anti-fraude maatregelen met Chainalysis Partnership

Chainalysis maakte woensdag 17 oktober in een nieuwsbericht bekend dat het met Binance gaat samenwerken om de opsporing van verdachte betalingen te verbeteren. Binance, op dit moment wereldwijd de grootste cryptocurrency exchange op basis van volume, blijft zich uitbreiden naar verschillende internationale industrieën en moet verplicht voldoen aan de regels van het antiwitwaswet en know your customer (KYC). Het bedrijf beweert dat dit proces eenvoudiger wordt gemaakt, door het gebruik van real-time monitoring om de oorsprong van elke transactie op het platform van Binance bij te houden. De oplossing die ze bieden is know-your-transaction (KYT). In april was de eerste release volgens een persmededeling. Verschillende cyptocurrency ondernemingen staan voor dezelfde uitdaging: het vertrouwen winnen van toezichthouders, gebruikers en financiële instellingen, verklaarde medeoprichter en COO van Chainalysis, Jonathan Levin, in het persbericht
“We vermoeden dat velen het voorbeeld van Binance zullen volgen om formele programma’s omtrent antiwitwaswetgeving van het allerbeste niveau te ontwikkelen om toezichthouders wereldwijd tevreden te stellen en vertrouwen op te bouwen bij grote financiële instellingen”.
Binance vertelde over zijn eigen implementatie van de antiwitwaswetgeving en KYC-regels, dergelijke maatregelen waren zeker nodig om verdere uitbreiding mogelijk te maken. Onze visie is om de infrastructuur voor een blockchain-ecosysteem te verlenen en wereldwijd de vrijheid van geld te vergroten, zei financieel directeur Wei Zhou van Binance. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!