Distributed Ledger Technology

President Wereldbank: Distributed Ledger Technology heeft enorm potentieel

Jim Yong Kim, president van de Wereldbankgroep heeft bekendgemaakt dat distributed ledger technology (DLT) “een enorm potentieel” heeft en dat banken rekening moeten houden met vernieuwde technologieën. Kim sprak tijdens de jaarvergadering van de Wereldbanken en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in Bali, Indonesië op 11 oktober.

Kim vertelde over het belang van het stimuleren van de welvaart en het tegengaan van armoede. Hij wijst op het feit dat “er innovaties zijn in de technologische wereld die ons kunnen helpen om generaties van slechte praktijken over te slaan. Generaties die er lang over zouden doen om corruptie te verminderen.” Kim zei:

We hebben het gehad over cryptocurrencies, maar we geloven dat distributed ledger een enorm potentie heeft en we hebben in augustus de eerste blockchain-obligatie uitgegeven, waar we de gehele obligatie op hebben gecreëerd, toegewezen, overgedragen en beheerd via blockchain-technologie. “

Kim gaf verder aan dat de ontwikkeling van blockchain de groep heeft geholpen om papierwerk en de kosten ervan te verminderen. Daarnaast voegde hij hier aan toe dat het in de toekomst “iets is dat uiterst nuttig kan zijn”. Hij gaf daarentegen toe dat de bank niet de laatste ontwikkelingen heeft bijgehouden, met name op een manier die zijn klanten zou helpen om voordeel te halen uit de ‘geweldige dingen die eruit komen’.

Volgens Kim is de doelstelling van de Wereldbank om in 2020 universele toegang tot financiële diensten te ontwikkelen. Dit zal volgens hem niet gebeuren zonder een diepere betrokkenheid bij de technologische wereld.

Eerdere berichten meldden dat de Commonwealth Bank of Australia (CBA) en de Wereldbank en een openbare obligatie hebben uitgegeven exclusief op de blockchain. De overeenkomst van $73.16 miljoen omvat tweejarige obligaties die naar verluidt op 28 augustus zijn verrekend en zijn geprijsd om een rendement van 2.251 procent te behalen.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram 

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN