Zuid-Korea zal standpunt over ICO’s bekend maken

Naar alle waarschijnlijkheid zal de Zuid-Koreaanse regering in november haar officiële standpunt over Initial Coin Offerings (ICO’s) bekend maken. Dit meldde Een lokale krant op donderdag 11 oktober. onder vermelding van een “topfunctionaris”, Hong Nam-ki. Volgens Hong Nam-ki hebben de Zuid-Koreaanse functionarissen al meerdere debatten gehad over ICO’s. Zodra de uitslag binnen is, zal de overheid zijn definitieve standpunt bepalen en aankondigen, zei hij. Hong Nam-Ki heeft volgens The Investor aangekondigd dat de overheid een enquête heeft gehouden, omdat bepaalde ondernemingen nog steeds proberen ICO’s uit te voeren ondanks een ban in het hele land. De ambtenaar zei dat de uitslagen van dit onderzoek naar verwachting eind oktober klaar zullen zijn. In september 2017 werd er een verbod gelegd op ICO’s, maar in augustus 2018 overwoog de Koreaanse regering om ICO’s weer toe te staan. Daarbij had de regering zelfs plannen om een eigen “blockchain-eiland” te bouwen, welke gevestigd zou zijn in Jeju Island Resort. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!