Bitfinex stopt stortingen

Bitfinex zet ‘tijdelijk’ alle fiat stortingen stop

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De grote crypto-exchange, Bitfinex, heeft tijdelijke alle fiat stortingen voor de Amerikaanse dollar, Japanse yen, Euro en Britse pond stopgezet. Dit werd vandaag gemeld door bronnen.

Bitfinex is momenteel wereldwijd de op drie na grootste beurs, op basis van het dagelijks verhandelde volume, en heeft zelf geen reden voor de stopzetting gegeven, echter wordt er wel gezegd dat de stortingen, “naar verwachting, binnen een week zullen worden hervat”.

Er gingen sinds 8 oktober al verschillende geruchten rond over het feit dat Bitfinex insolvent was en/of bankproblemen had. De recente verklaring van de exchange erkende dat “complicaties blijven bestaan” voor Bitfinex “op het gebied van fiat-transacties”, maar stelde dat dit iets is wat veel voorkomt onder “de meeste” cryptogerelateerde organisaties”.

De verklaring van de uitwisseling werd mede ingegeven door berichten dat haar bankpartner, Noble Bank International in Puerto Rico, nu een koper zoekt en zowel Bitfinex als het verbonden bedrijf Tether, klanten heeft verloren.

Zij hebben niet officieel op deze claims gereageerd, hoewel ze wel hebben benadrukt dat alle Noble-gerelateerde beschuldigingen “geen invloed hebben” op de activiteiten, overlevingsvermogen of solvabiliteit van Bitfinex.

Het is echter wel frappant dat er momenteel veel geruchten rond gaan dat Bitfinex overgeschakeld naar bankieren met HSBC via een privé-account geregistreerd onder de naam ‘Global Trading Solutions’.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram 

 

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN