MasterCard verkrijgt blockchain patent

MasterCard heeft een patent aangevraagd voor een systeem dat de communicatie tussen verschillende soorten blockchains mogelijk gaat maken, inclusief degene die meerdere valuta’s ondersteunen. Het patent is gisteren gepubliceerd door het Amerikaanse octrooi- en merkenbureau. Het probleem is dat bedrijven of groepen verschillende soorten transactie informatie op één platform moeten kunnen opslaan. Dit is momenteel erg moeilijk te realiseren. Om dit probleem op te lossen, heeft MasterCard een specifieke block-generatiemethode ontwikkeld dat er voor kan zorgen dat verschillende blocks, verschillende informatie opslaan. De aanvraag, dat als eerst werd ingediend in juli 2016, legt verder uit dat de transactierecords, die zijn opgeslagen in de blocks, vaak van hetzelfde type moeten zijn. In het geval dat één entiteit verschillende blockchains wilt gebruiken, zou de bron meerdere blockchain-platforms moeten kunnen draaien. Dit brengt weer problemen met zich mee, zoals de grote hoeveelheid rekenkracht. Het patent gaat verder met uitleggen:
“Er is behoefte aan een technologische oplossing om een blockchain aan te bieden die in staat is om meerdere transactieformaten en -typen op één enkele blockchain op te slaan. Hierdoor worden de computermiddelen en verwerkingskracht, die nodig zijn voor de implementatie en de werking van de blockchain verminderd, terwijl er ook wordt gezorgd voor verbeterde gebruikerspermissies.”
Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!