Forbes samenwerking met blockchain journalistiek platform

Forbes is een samenwerking aangegaan met blockchain platform Civil om inhoud te gaan publiceren op een gedecentraliseerd netwerk. Dit meldde Civil op dinsdag 9 oktober via Medium. Mede-eigenaar van Civil, Matt Coolidge, gaf aan dat Forbes de software van Civil integreert in een eigen content management systeem (CMC). Vanaf begin 2019 hebben journalisten de mogelijkheid om hun informatie te versturen naar het netwerk van Civil waarop het tegelijkertijd op de website van Forbes wordt geplaatst. Volgens het Amerikaanse nieuwsbedrijf Axios zal het nieuwe proces in eerste instantie alleen van toepassing zijn op crypto gerelateerde nieuwsberichten. Zodra de test door Forbes echter als geslaagd wordt gezien, zullen andere stukken ook op de blockchain worden geplaatst. Forbes gaat ook gedecentraliseerde oplossingen uitbreiden naar zijn abonnees. Axios schrijft dat auteurs door het gebruik van smart contracts hun verslagen kunnen uploaden naar het CMS van Forbes en deze naderhand kunnen delen op andere platforms, zoals LinkedIn en Medium.

Associated Press

Civil is eerder een samenwerking aangegaan met het grote persbureau Associated Press (AP). Het wereldwijde mediabureau is van plan blockchain te gebruiken voor wettelijke bescherming van artikelen en om inhoudsgebruik te volgen. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!