ICO’s worden in de Verenigde Arabische Emiraten als effecten zien

De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) is druk bezig met de invoering van Initial Coin Offerings (ICO’s) voor fondsenwerving voor bedrijven en start-ups in 2019. Om financieringen op de kapitaalmarkten te stimuleren, zal de VAE binnenlandse bedrijven de mogelijkheid bieden om financieringen aan te trekken door middel van ICO’s, naast traditionele middelen zoals aandelen (IPO). Dit meldde Reuters op 8 oktober.

ICO’s als effecten

Wat bijzonder is, is dat Initial Coin Offerings zullen worden beschouwd als ‘effecten’ door de autoriteiten in het nieuwe regelgevingsconcept.
“Het bestuur van de Emirates Securities & Commodities Authority [ESCA] heeft goedkeuring verleend om ICO’s als effecten te beschouwen. Volgens ons plan zouden we in de eerste helft van 2019 het geïmplementeerd moeten hebben,” aldus Omar Saif al-Zaabi, toezichthouder van de securities market in de VAE.

VAE en crypto

De toezichthouder werkt met name samen met de beurzen van Abu Dhabi en Dubai om crypto-vriendelijke handelsplatformen te ontwikkelen ter ondersteuning van ICO’s. Een jaar geleden was alles nog anders. Toen besloot Abu Dhabi dat ICO’s als securities gezien zouden worden. Dit veranderd waarschijnlijk in 2019. De omslag van de regering zou, volgens het bericht, komen door een combinatie van lage olieprijzen en de slecht lopende beursmarkten. De VAE komt steeds vaker in de pers met crypto nieuws. Vanochtend rapporteerden wij al dat Dubai emCash gaat introduceren als officieel betaalmiddel. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!