Dubai steunt lancering van eigen cryptocurrency emCash

Dubai zal binnenkort hun inwoners de mogelijkheid bieden om betalingen zoals schoolgeld, rekeningen en andere aankopen in de detailhandel met emCash te doen.

Wat is emCash?

De cryptocurrency is ontwikkeld door Emcredit, een dochteronderneming van Dubai Economy, in samenwerking met, de in het Verenigd Koninkrijk gevestigde, Object Tech Group Ltd. emCash wordt door de staat gesteund en zal kunnen worden gebruikt als betalingsmiddel voor verschillende overheids- en niet-overheidsdiensten in Dubai. Het zal ook bruikbaar zijn via contactloze betaling. Gebruikers hebben toegang tot hun emCash via de emPay-portemonnee. Die portemonnee gebruikt de Near Field Communication (NFC) -chip van je telefoon om contactloze betalingen via je smartphone aan te bieden. Het hele ecosysteem dat bestaat uit de digitale valuta, smartphone-applicatie en PoS-terminals zullen dit jaar worden ontwikkeld en getest, voordat ze door overheidsregulatoren worden goedgekeurd.

Point of Sale apparaten

emCredit wilt bredere adoptie creëren met zijn digitale valuta door point-of-sale (PoS) -apparaten uit te rollen in regeringsgebouwen in Dubai. PoS-apparaten worden ook ingezet in winkelpanden, waardoor zowel burgers als inwoners van Dubai aankopen kunnen doen. Deze PoS-apparaten worden mogelijk gemaakt door de partnership met Pundi X. Een woordvoerder van emCredit verklaarde:
“Het is een spannend moment voor Dubai om ’s werelds eerste stad te zijn die blockchain-gebaseerde betaaloplossingen aanbiedt aan onze bewoners. Het inzetten van geavanceerde technologie zoals blockchain is een topprioriteit en levert onze burgers voordelen op, zoals gemak en zekerheid voor zowel klanten als handelaren.”
Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!