SEC deadline is voor 9 ETF’s op 26 oktober

De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een tijdschema geschetst voor die het nodig denkt te hebben om de eventuele Bitcoin ETF’s te beoordelen. De evaluatieperiode geldt voor negen ETF aanvragen, die door drie verschillende partijen zijn ingediend. Dit kondigde de SEC op 4 oktober aan.

Eind augustus, had de SEC ervoor gekozen om haar besluit om de negen ETF-voorstellen te verwerpen opnieuw te bekijken, slechts één dag nadat het hen had afgekeurd. De toezichthouder had vastgesteld dat de producten niet voldeden aan de vereisten van de ‘Exchange Act Section 6 (b) (5), in het bijzonder de eis dat de regels van een nationale effectenbeurs zijn ontworpen om frauduleuze en manipulatieve handelingen en praktijken te voorkomen.

De ETF voorstellen waarvoor dit geldt zijn: Degene die zijn ingediend door ProShares in samenwerking met de New York Stock Exchange (NYSE) ETF-beurs NYSE Arca, de vijf verder voorgestelde ETF’s van Direxion, ook voor een listing op NYSE Arca en de twee voorstellen van GraniteShares voor een listing op CBOE.

De SEC heeft gevraagd dat iedereen uiterlijk 26 oktober hun verklaring indient. Daarnaast hebben zij aangegeven dat de vorige afkeuringen van kracht blijven in afwachting van de evaluatie door de commissie.

In een afzonderlijke mededeling heeft de SEC amendementen ingediend op specifieke wijzigingen en verduidelijkingen die door GraniteShares naar voren zijn gebracht met betrekking tot de voorgestelde operatie modellen.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!