Amerikaanse Universiteit Yale investeert in nieuw crypto fonds

Een van de grootste Amerikaanse universiteiten, Yale University, is één van de investeerders in een nieuw cryptocurrency fonds, genaamd Paradigm. Dit meldt Bloomberg op vrijdag 5 oktober. Paradigm is gecreëerd door de mede oprichter van Coinbase Fred Ehrsam, voormalig Sequoia Capital partner Matt Huang en Charles Noyes van Pantera Capital. Het fonds heeft ongeveer $ 400 miljoen opgehaald en de Amerikaanse universiteit is één van de investeerders. Paradigm is van plan om te investeren in early-stage crypto projecten, nieuwe blockchains en digitale exchanges van activa. De grootte van de investering van Yale is niet precies bekend. Verder meldt Bloomberg dat 60% van de activa van Yale, in 2019, gebruikt zal worden voor “alternatieve investeringen”. Dit zijn onder andere hedgefunds, leveraged buy-outs en risk capital. Hoewel een golf van institutioneel kapitaal de crypto-crisis kan keren, worden nieuwkomers afgeschrikt door marktmanipulatie en een gebrek aan regulering. Zesennegentig procent van de dotaties en stichtingen die reageerden op een onderzoek van adviesbureau NEPC in februari, zeiden dat ze niet in digitale valuta investeren. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!