IBM gaat samenwerken met Pacific International Lines

Tech gigant, IBM gaat samenwerken met een van Singapore’s grootste exporteur, Pacific International Lines (PIL). Het initiatief komt iets meer dan een jaar nadat PIL en IBM een Memorandum of Understanding ondertekenden. De twee giganten bundelen hun krachten om een elektronisch vrachtbrief systeem (e-BL) te creëren dat via blockchain-technologie gemaakt zal worden.

Digitale vrachtbrief

Een vrachtbrief, in de internationale handel, dient niet alleen als bewijs van eigendom van goederen, ontvangst van verzending en vervoersovereenkomst, maar wordt ook gebruikt door financiële instellingen om een handelsfinanciering overeen te komen. Doordat deze vrachtbrief door meerdere partijen wordt gebruikt, bestaat er een risico van verlies en fraude. Tevens zijn de kosten momenteel hoger dan ze zouden hoeven zijn als het via de blockchain geregeld zou zijn. Met een e-BL die via de blockchain loopt, wordt er gehoopt dat fraude en onnodige kosten worden geëlimineerd. Lisa Teo, Executive Director van PIL, zei het volgende:
“Traditioneel wordt de informatiestroom voornamelijk afgehandeld via handmatige processen en de supply chain wordt vertraagd als er veel communicatiepunten zijn binnen het kader. Het gebruik van blockchain-technologie, om directe uitwisseling van documenten en informatie via het gedecentraliseerde netwerk, maakt het mogelijk om transparantie te vergroten, geschillen over vervalsingen en onnodige risico’s te elimineren en dit zal van cruciaal belang zijn voor deze sector.”
De samenwerking tussen IBM en PIL wordt ondersteund door onder andere: Singapore Customs, Singapore Shipping Association, Maritime and Port Authority of Singapore, Bank of China (Singapore) en Infocomm Media Development Authority. Eerder dit jaar besloten CEVA Logistics, IBM en Maersk al samen te werken om blockchain-technologie te gebruiken om de supply chain te verbeteren. Lees het volledige bericht hier. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!