CFTC voorzitter gelooft dat Bitcoin hier is om te blijven

Voorzitter van de CFTC, J. Christopher Giancarlo, gelooft dat Bitcoin (BTC) hier is en hier zal blijven. Hij zei verder dat hij denkt dat Bitcoin nooit de dollar zal vervangen, echter kan het wel acceptatie krijgen in twee derde van de landen waar de valuta niet zo stabiel is. Giancarlo zei:
“Ik persoonlijk denk dat cryptocurrencies hier zijn om te blijven. Ik denk dat er een toekomst voor hen is. Ik weet niet zeker of ze ooit de dollar of andere harde valuta zullen gaan evenaren, maar er is een heel deel van de wereld dat op zoek is naar functionerende valuta’s omdat hun eigen valuta faalt. Er zijn 140 landen in de wereld, elk van hen heeft een eigen valuta. Waarschijnlijk is tweederde het polymeer of het papier waarop ze geschreven zijn niet waard en vertrouwen die delen van de wereld rekenen op stabiele valuta’s. Bitcoin of een andere cryptocurrency kan een aantal van die problemen oplossen.”
Giancarlo, heeft de bijnaam “CryptoDad” gekregen voor zijn getuigenverklaring in het Congres, waarin hij de wetgever heeft geadviseerd om cryptocurrencies niet af te schrijven puur omdat het meer de jongere beleggers aanspreekt. Hij gaf wel aan dat toezichthouders de plicht hebben om een doordachte benadering te hebben jegens cryptcurrency producten, zelfs als dit betekent dat de VS niet de leider wordt in de blockchain-industrie.
“Het lijdt geen twijfel dat de Verenigde Staten op een aantal gebieden toonaangevend is, maar er zijn ook andere gebieden met innovatie waar ik denk dat het logisch is dat we een meer doordachte en intelligentere aanpak hanteren, net zoals het Amerikaanse Congres 20 jaar geleden deed in de vroege tijden van het internet.”
In een eerder bericht kwam ook al naar boven dat de Minister-president van Malta ook gelooft in de toekomst van Bitcoin en andere cryptocurrencies. Hopelijk leidt dit tot een grotere acceptatie wereldwijd, echter zullen we dit moeten afwachten. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!