MetaMask waarschuwt voor “actieve scam” 333ETH

Ethereum dApp extension en cryptocurrencies wallet, MetaMask, heeft de populairste dApp van Ethereum, 333ETH, geblokkeerd en gelabeld als ‘active scam’. Dit meldde The Next Web op vrijdag 28 september. 333ETH belooft levenslange uitbetalingen van ETH aan beleggersportefeuilles via smart contracts en is op dit moment, volgens dAppRadar, de meest populaire, Ethereum based, dApp.

Als het te mooi klinkt om waar te zijn, is het ook vaak zo

Mashable heeft het platform onlangs vergeleken met een Ponzi-scheme. Het platform is zo vernuftig dat het, na het nemen van een percentage van je investering (voor marketing, technische ondersteuning’ en ‘payroll’), gebruikers vermoedelijk onmiddellijk 3,33 procent aan dagelijkse dividenden zullen ontvangen via smart contracts. Dit lijkt erg op ponzi-schemes die we vaker tegengekomen zijn. Dergelijke systemen werken goed, totdat de bedragen niet meer uitbetaald worden en het gehele kaartenhuis in elkaar valt.

We willen gebruikers waarschuwen

MetaMask gaf op Twitter aan dat het bedrijf ervoor gekozen had om gebruikers een waarschuwing te sturen, wanneer zij het platform zouden bezoeken. MetaMask Warning CryptoBenelux
“We zullen de mogelijkheid toevoegen om ons blokkeerbericht te negeren, we willen mensen niet vertellen wat ze wel of niet kunnen bezoeken, maar deze site is oplichterij.”
Volgens DappRadar heeft 333ETH momenteel meer dan 7000 ETH ($ 1,58 miljoen) in haar smart contracts staan.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!