Porsche AG verhoogd investering in o.a. blockchain en AI

Porsche AG heeft zijn investeringen in start-ups, die zich concentreren op blockchain en AI, met ongeveer $176 miljoen dollar verhoogt. Dit kwam naar buiten via een persbericht dat op 25 september gepubliceerd werd.

Toegang tot de toekomst

De Duitse autofabrikant heeft hun investering verhoogd, omdat zij graag “toegang willen krijgen tot nieuwe trends, technologieën en bedrijfsmodellen”. Porsche AG gaat hun investeringen concentreren op bedrijven die nog in de “vroege en groeiende” fase zitten en die zich richten op “klantervaringen, mobiliteit en digital lifestyle”, evenals op toekomstige technologieën zoals AI, blockchain en virtual en augmented reality. De vice-voorzitter en lid van het raad van bestuur voor financiën en IT, Lutz Meschke, gaf aan dat het bedrijfsmodel fundamenteel moet veranderen om in de toekomst succesvol te blijven. Daarnaast voegde hij toe:
“Tot op heden is innovatie voor een groot deel gedreven door technologie en met sterke koppelingen naar onze huidige kerncompetenties […] Het is essentieel dat we een sterk ecosysteem bouwen met competente partners.”
In het persbericht staat tevens dat Porsche Ventures al een minderheidsaandeelhouder is in een bedrijf dat blockchain gebruikt om de geschiedenis van vintage voertuigen te beheren.

Autofabrikanten en blockchain

Porsche is eerder dit jaar begonnen met het verkennen van het gebruik van blockchain-applicaties in hun voertuigen. Dit hebben zij gerealiseerd in samenwerking met de, in Berlijn gevestigde start-up, XAIN. Dit is niet de eerste autofabrikant die blockchaintechnologie gaat gebruiken. In maart onthulde Daimler AG dat het zijn eigen op blockchain gebaseerde digitale valuta aan het testen was. De valuta, genaamd MobiCoin, zou bestuurders belonen voor hun milieuvriendelijke rijgedrag. Diezelfde maand gaf een andere Duitse autofabrikant, Audi, aan dat het blockchaintechnologie testte voor hun fysieke en financiële distributieverwerking. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!