Italië voegt zich bij Europees Blockchain-partnership

Mirella Liuzzi, lid van het parlement in Italië, heeft aangegeven dat het land op het punt staat om zich bij het Europees Blockchain-partnership te voegen. Dit gaf Liuzzi aan in een persbericht dat is geplaatst door Cointelegraph Italy. Volgens het parlementslid, dat nu 26 landen telt, ondertekend op 28 september in Brussel door de minister van economische ontwikkeling, arbeid en sociaal beleid, Luigi Di Maio. Daarnaast zei Liuzzi:
“Door deel te nemen aan dit initiatief kan Italië […] zijn eigen lijn bepalen in de ontwikkeling van (blockchain) technologie, dit heeft de vorige regering nooit geïmplementeerd.”
Liuzzi gaf daarnaast ook aan dat de overheid binnenkort experts in blockchain zal gaan inhuren om een nationale strategie te vormen voor de cryptogerelateerde sector.

Wat is het Europees Blockchain-partnership?

Op 10 april 2018 kwamen 21 lidstaten en Noorwegen overeen een verklaring te ondertekenen waarin het Europees Blockchain-partnerschap (EBP) werd opgericht. Het doel hiervan was om samen te werken aan de oprichting van een Europese infrastructuur voor blockchaindiensten (EBSI) die de levering van grensoverschrijdende digitale openbare diensten zal ondersteunen. Deze infrastructuur zou gebouwd worden met de hoogste normen op het gebied van beveiliging en privacy. Sindsdien hebben 4 andere lidstaten zich bij het partnerschap aangesloten, waardoor het totale aantal ondertekenaars op 26 komt. Leuk om te weten, dat Nederland ook bij deze samenwerking betrokken is en nu voegt Italië zich er ook bij. Benieuwd naar het laatste cryptonieuws uit de Benelux? Klik dan hier!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!