Techgigant Dell onderzoekt blockchain

Techgigant Dell EMC Technologies is van plan leider te blijven op de Indiase servermarkt door producten te introduceren met blockchain. Dit meldde Economic Times India op 26 september. Dell heeft blockchain, kunstmatige intelligentie (AI), data-analyse en cloud-compliance geïdentificeerd als de belangrijkste kenmerken waarmee het bedrijf zal doorgaan om zijn voorsprong te behouden op de rest. Dell heeft volgens de Economic Times India in Q1 2018 het hoogste totale marktaandeel van de Indiase servermarkt met 28,3 procent, tegenover 19,4 procent in het voorgaande kwartaal. Senior director en general manager, Manish Gupta, van Infrastructure Solutions Group, Dell EMC India, Citeerde als volgt:
“De klanten waar we mee samenwerken, willen deze technologieën gebruiken, daarom brengen we servers aan waarmee ze geoptimaliseerd kunnen worden op het hedendaagse werk”.
Dell zou naar verluidt in het tweede kwartaal van 2018 een omzet van $ 5,1 miljard hebben behaald, een stijging van 34 procent vergeleken met hetzelfde kwartaal van het voorgaande jaar. Zoals eerder deze zomer is gemeld, heeft de Indiase deelstaat Telangana aangekondigd dat het verschillende memoranda of understanding (Mou) met blockchain bedrijven zal gaan ondertekenen om de technologie uiteindelijk binnen overheidsdiensten te implementeren. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!