Samsung produceert ASIC Chips voor mining bedrijf

Een cryptomining bedrijf in Canada genaamd, Squire, dat in augustus $19,5 miljoen ophaalde om geavanceerde mining apparatuur te ontwikkelen. Heeft een deal gesloten met het grootste conglomeraat van Samsung om ASIC chips te produceren. De onderneming werkt samen met Gaonchips en Samsung Electronics om nieuwe ASIC mining chips te ontwikkelen en te produceren, waardoor het bedrijf zou kunnen concurreren met Bitmain, de meest dominerende ASIC-fabrikant wereldwijd in de cryptomining sector.

Samsung + Squire Vs Bitmain + TSMC

Afgelopen jaren hebben Bitmain en Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), ’s werelds grootste onafhankelijke metaalfabriek, de volledige controle over de Bitcoin-mijnindustrie behouden. Een recent rapport uitgebracht door BitMEX Research onthulde dat Bitmain een strategie heeft gebruikt om zijn producten, waaronder de Antminer s9, tegen een lagere prijs en met een lage winstmarge te verkopen, zelfs met het risico van verlies om de concurrentie onder druk te zetten. Deze lage prijzen zijn vermoedelijk een bewuste strategie van Bitmain om hun concurrentie onder druk te zetten door de lage verkopen en dus financiële problemen. Naar onze mening is hierin de sleutel tot een van de belangrijkste drijvende krachten achter de beslissing tot IPO, schreef het BitMEX Research-team. Bitmain heeft zijn winstmarges weten aan te passen en zijn concurrentie weten weg te jagen, omdat het conglomeraat sinds 2014 geen serieuze concurrenten heeft gehad in de cryptomining markt. Samsung en Squire kunnen de concurrentie met de dominerende Bitmain aangaan. Dit komt door de grote capaciteit die de metaalfabriek van Samsung kan leveren. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!