Technologie van Zcash kan Ethereum helpen, aldus Vitalik

De co-founder van Ethereum, Vitalik Buterin, is van plan om het Ethereum-netwerk op te schalen om een ​​toename van +/- 3.200 procent aan transactiesnelheid te realiseren.

Vitalik’s post

Ethereum kan de technologie van een op privacy gerichte cryptocurrency, zoals Zcash kan gebruiken  om “massale validatie” van transacties mogelijk te maken. Dit schreef hij op een ETH-onderzoeksforum die op zondag 23 september werd gepubliceerd.

ZK-SNARKS staat het doorgeven van knooppunten toe om de juistheid van berekeningen te verifiëren, zonder ze uit te voeren of te leren wat er is uitgevoerd. Om meer te lezen over ZK-SNARKS, klik hier.

Hij schreef ook:

“Er zijn twee klassen van gebruikers: (i) transactor, en (ii) relayer. Een relayer neemt een verzameling bewerkingen van transactors en combineert ze allemaal in een transactie en maakt een ZK-SNARK om de geldigheid te bewijzen.

Daarna publiceert de relayer de ZK-SNARK en de transactiegegevens in een sterk gecomprimeerde vorm naar de blockchain. Een relayer wordt hiervoor beloond met transactiekosten van transactors.

Verbetering door ZK-SNARKS

Buterin schat dat de integratie en acceptatie van ZK-SNARKS, op het Ethereum netwerk, hen in staat zou stellen om maximaal 500 transacties per seconde te verwerken.

Zoals we allemaal weten, heeft Ethereum momenteel veel moeite met het draaien van gedecentraliseerde applicaties (dApps) en dergelijke opschalingsverbeteringen zijn dus cruciaal voor Ethereum, om mass-adoption te realiseren.

Momenteel hebben dApps veel last van het feit dat de blockchain verstopt raakt als zij een groot gebruikersbestand aantrekken. Door deze verstopping gaan de gaskosten omhoog en de snelheid van het netwerk wordt steeds langzamer. Dit kan en mag niet gebeuren als je hoopt op mass-adoption. Vitalik denkt met ZK-SNARKS de oplossing te hebben gevonden.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!