Content makers kunnen van hun publiek Ripple’s (XRP)-tokens ontvangen

Het ontvangen van fooien is erg belangrijk voor online content makers die actief zijn op Twitch, YouTube, Wikipedia, etc. Het is nu ook mogelijk om fooi te ontvangen in Ripple’s (XRP)-tokens. Dit allemaal dankzij Coil.

Wat is Coil?

Coil is de creatie van Stefan Thomas de voormalige CTO van Ripple Labs. Het bedrijf uit San Francisco heeft een bètaversie van zijn browserextensie gelanceerd, waarmee gebruikers hun favoriete content makers kunnen bedanken met XRP-tokens. Hoewel het concept is overgenomen van Changetip (een inmiddels niet meer actieve Bitcoin-fooi applicatie).

Thomas zei zelf het volgende:

“Al tientallen jaren hebben mensen het potentieel van microbetalingen besproken om makers van content te ondersteunen die ons zouden verwijderen van het kapotte, door advertenties ondersteunde internet.”

“Anderen hebben abonnementsdiensten gemaakt die content bundelen. Maar micropayments en abonnementen zijn altijd gebouwd als gesloten systemen, die er niet in slagen om de enorme verscheidenheid aan content op het web te vangen.”

Coil is eigenlijk de eerste als het gaat om het uitbetalen van websites met behulp van Web Monetization, een standaard op basis van Interledger, dat het mogelijk maakt om websites te betalen via je browser. Coil zal beschikbaar zijn op een aantal van de grootste namen op het internet, waaronder YouTube, Wikipedia, Twitch, Internet Archive en Beat.

Met de browserextensie is het mogelijk om webinhoud vrij te geven voor XRP, of het nu gaat om tekst, video, geluid of anderszins. Denk aan Spotify, YouTube, Uber en Twitch. Daarnaast is het mogelijk om het weergeven of het niet weergeven van advertenties te controleren.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!