CEO van grootste Bitcoin ATM-netwerk wil regulering

De CEO van ’s werelds grootste Bitcoin ATM-netwerk, Sheffield Clark, heeft in een exclusief interview met CCN aangegeven dat Bitcoin (BTC) regulering nodig heeft om te overleven.

Sheffield, CEO van Coinsource, die onlangs 17 nieuwe Bitcoin-geldautomaten in Florida geplaatst hebben, verklaarde dat cryptocurrencies op dit moment geen realistische en haalbare betaaloplossing is. Dit onder andere door de tijd en de kosten die het kost om met BTC te betalen. Hij zei:

“Met de tijd en de kosten die het kost om BTC te gebruiken als betaalmiddel, voor alledaagse artikelen zoals deze momenteel zijn geconstrueerd, is het voor de meeste mensen niet realistisch om het op deze manier te gebruiken. Het is niet logisch dat ze dat doen. Het is op dit moment niet eenvoudiger of goedkoper dan traditionele financiële instrumenten.”

Bitcoin is goed voor speculatie

Vervolgens gaf Clark aan dat BTC, op dit moment, het best als investering gezien kan worden en/of om te handelen/beleggen in andere virtuele valuta’s. Dit is ook iets wat blijkt uit de gegevens vanuit zijn eigen organisatie.

Coinsource’s Bitcoin ATM maakt het mogelijk om contant geld in te wisselen voor Bitcoin. Deze kan op zijn beurt weer geïnvesteerd worden in altcoins. De CEO wees erop dat de “primaire Bitcoin ATM-klant” afkomstig is van een derde van de wereldbevolking die geen bank heeft, waardoor ze geen andere keus hebben dan geld of Bitcoin.

Hoewel de speculatie goed is voor traders, stelt Clark dat het vluchtige en speculatieve karakter van de markt het leven moeilijk maakt voor degenen die noodgedwongen cryptocurrencies moeten gebruiken.

“Je kunt Bitcoin meer promoten in de reguliere media, meer kiosken op straat zetten, het gemakkelijker en voor iedereen toegankelijk maken en de massa’s verder informeren over de adoptie, maar totdat het praktisch is voor iemand om een pak melk te kunnen kopen of spaargeld er in te stoppen, zonder het risico dat het 20% in een week daalt, is adoptie op grote schaal nog niet realistisch.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!