Korea’s grootste verzekeringsbedrijf SK start partnerschap met ICON

Het meest belangrijke blockchainproject in Zuid Korea, ICON, is een samenwerking aangegaan met Korea’s grootste telecommunicatiebedrijf SK. Het bedrijf wil gebruikers de kans bieden hun gespaarde punten om te zetten naar crypto valuta. Een dochteronderneming van SK, genaamd SK Planet, heeft de overeenkomst getekend met ICON. Het bedrijf beheert het grootste spaarpuntensysteem van het land met bijna 35 miljoen gebruikers, wat meer dan de helft van de inwoners van het land is. Er wordt verwacht dat SK Planet binnen een aantal maanden zal samenwerken met het ICON team om blockchain-technologie te gebruiken bij het ondersteunen van mobiele diensten en het puntensysteem van OK Cashbag. Het Zuid-Koreaanse e-commercebedrijf SK Planet, is het bedrijf achter het grootste loyaliteitsprogramma OK Cashbag.

Gigantische partnerschap

In juli meldde Hani, een mediabedrijf in Zuid-Korea, dat OK Cashbag het proces heeft gestart van de ontwikkeling van een op blockchain gebaseerd systeem voor het afhandelen van de uitbetaling van punten. “OK Cashbag heeft het initiatief van het OKX Project goedgekeurd. Dit is een op blockchain-technologie gebaseerd project, en bevindt zich momenteel in een fase voor het onderzoeken van verschillende bedrijfsmodellen. SK Planet zal geen initial coin offering (ICO) beginnen om het OKX Project uit te voeren, meldde Hani. SK Planet heeft verder geen extra informatie verstrekt over de technische ingewikkeldheid van zijn blockchainproject en ook niet over de partners waarmee het bedrijf wil samenwerken om het verloop van integratie van blockchain-technologie in de bestaande infrastructuur te integreren. De overeenkomst die is getekend tussen ICON en SK Planet is een langetermijnstrategie van SK om actief blockchain-technologie te integreren. Experts beweren dat de partnerschap tussen ICON en Line, een van de grootste berichten-apps in Azië, SK geïnspireerd heeft om zijn eerste blockchain-product uit te brengen in samenwerking met ICON. Raadslid van ICON Foundation, J.H. Kim, zei:
“Onder SK Planet vallen ook de bedrijven OK Cashbag en Syrup services. Deze twee bedrijven worden al op grote schaal gebruikt door de mensen in Korea. Deze samenwerking zal ICON ertoe zetten om hard te blijven werken om blockchain te populariseren.”
SK Planet excecutive JM Park voegde hieraan toe dat het conglomeraat zal samenwerken met kleine en middelgrote bedrijven om de blockchain in Azië te commercialiseren. Hij legde uit: “Blockchain lijkt een van de sleuteltechnologieën te zijn die markttransformatie in de bestaande industrie op middellange en lange termijn zal voorthelpen. SK Planet zal met ICON samenwerken om synergieën op verschillende gebieden tot stand te brengen, zodat we verschillende voordelen aan onze klanten kunnen bieden”. Benieuwd naar het laatste cryptonieuws uit de Benelux? Klik dan hier!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!