Albert Heijn

Albert Heijn maakt sinaasappelsap traceable via de blockchain

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Albert Heijn heeft onthuld, dat het met behulp van blockchain, de productieketen van zijn sinaasappelsap transparanter gaat maken. Dit meldt International Supermarket News op 21 september.

De supermarktketen zal naar verluidt het nieuwe blockchain-systeem lanceren in samenwerking met Refresco, de leverancier van Albert Heijn. Wanneer klanten meer informatie willen hebben over de bron van het ‘duurzame’ product van Albert Heijn, kunnen ze de QR-code scannen die op het pakje staat.

Het systeem zal gegevens opslaan die de kwaliteits- en duurzaamheidsbeoordelingen van verschillende producttelers onthullen, evenals informatie over de vruchten zelf. Daarnaast zal de oogstperiode en zoetheidsintensiteit worden weergegeven. Het systeem zal klanten verder de mogelijkheid geven om fooi te geven met behulp van de “Like2Farmer” -optie.

De commercieel directeur van Albert Heijn, Marit van Egmond, zei:

“We willen een actieve bijdrage leveren aan zaken die belangrijk zijn voor onze klanten, door onze producten gezonder te maken, voedselverspilling tegen te gaan en onze impact op het milieu te beperken. Transparantie in de keten wordt steeds belangrijker. “

Zoals eerder gemeld, heeft blockchain-technologie steeds meer aandacht gekregen in de wereldwijde voedingsmiddelenindustrie. Er zijn meerdere initiatieven om dit mogelijk te maken.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN