Hoofdverantwoordelijke Abu Dhabi wilt strengere regels

De hoofdverantwoordelijke van het internationale financiële centrum en de vrije zone van Abu Dhabi heeft opgeroepen tot strengere regels omtrent cryptocurrencies.

Bijna 12 maanden na de publicatie van de richtlijnen voor cryptocurrencies en ICO’s, die de industrie effectief reguleren, deelt de Financial Services Regulatory Authority (FSRA) het framework die zij gebruiken met regulerende tegenhangers over de hele wereld.

“Deze markt moet goed worden gereguleerd, anders bestaat er een risico op financiële criminaliteit.” Dit zei FSRA-directeur Richard Teng in een artikel op de website van The National.

Daarnaast voegde hij hier aan toe: “Telkens wanneer er munten worden gestolen of zoek raken, heeft dit invloed op het vertrouwen in deze beleggingscategorie.”

De FSRA-topman Richard Teng benadrukt dat er in de afgelopen maanden “veel is veranderd”. Het landschap is veranderd van een landschap dat met angsten geassocieerd werd jegens cryptocurrencies naar een landschap van erkenning van deze groeiende industrie. Deze industrie heeft echter wel goede richtlijnen nodig om de sector op een verantwoordelijke manier verder te ontwikkelen en aan te moedigen.

Hij voegde hieraan toe:

“We hebben er vertrouwen in dat ons uitgebreide regime, dat we hebben gedeeld met regelgevende instanties zoals de SEC, de Britse schatkist, de Financial Conduct Authority en de Bank of England en regelgevers in Singapore, Hongkong en Japan, deze risico’s kunnen aanpakken en meer vertrouwen in deze beleggingscategorie zullen brengen.”

Abu Dhabi is de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en telt zo’n 1.6 miljoen inwoners waarvan ruim 80% buitenlanders zijn .

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!