Stablecoin op basis van de Japanse yen

De oprichters van een investeringsfirma van $1,45 miljard en een speciaal blockchain-fonds werken samen om een stablecoin te ontwikkelen die gekoppeld is aan de yen.

South China Morning Post schrijft dat Grandshores Technology Group, een in Hongkong gevestigde blockchain-beleggingsfirma, US $12,7 miljoen op heeft gehaald om het project van start te laten gaan. Het project biedt traders en andere cryptocurrency-gebruikers een stablecoin die gekoppeld is aan de yen en de waarde zou immuun zijn voor prijsvolatiliteit.

De oprichter van Grandshores Technology, Yongjie Yao, is ook oprichter van het $1.45 miljard investeringsbedrijf Hangzhou Grandshores Fund. Dit bedrijf heeft steun gekregen van de Hangzhou-regering. Hij zei dat de partners van het fonds samenwerken met een Japanse bank om de stablecoin te maken, die eind 2018 of begin 2019 gelanceerd zou moeten worden.

Grandshores wil een hele reeks van stablecoins ontwikkelen, te beginnen met de Hongkong-dollar en de Australische dollar.

Daarnaast vertelde Yao aan SCMP dat hij verwacht dat blockchain de komende decennia mainstream zal worden.

Blockchain zal de reguliere technologie worden in de komende drie tot vijf jaar”.”We zijn bezig met de volgende fase van de evolutie van blockchain, een fase die te vergelijken is aan toen MS-DOS naar MS-Windows overging.”

De verspreiding van betrouwbare stablecoins wordt door velen gezien als een belangrijke stap in dit proces. De gebruikers krijgen de mogelijkheid om te profiteren van de voordelen van cryptocurrency-technologie (bijvoorbeeld snelle grensoverschrijdende afwikkeling), echter zonder de prijsvolatiliteit.

Eerder deze maand hebben wij een bericht geschreven over de stablecoin van Gemini (GUSD). Dit gecombineerd met de talloze andere organisatie die hun eigen versie van een stablecoin uitbrengen, geeft aan dat de markt steeds meer opties krijgt om terug te vallen op zekerheid wanneer de markt zich onzeker gedraagt.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!