Chinese verbod wordt voortdurend omzeilt

Ondanks de toename van controlemaatregelen ten aanzien van cryptocurrency-handel, zijn waarnemers er vrijwel zeker van dat Chinese investeerders het verbod voortdurend zullen omzeilen.Dit meldt de South China Morning Post (SCMP).

De SCMP verwijst naar een eerder verhaal gepubliceerd door de Shanghai Securities Times waarin werd gemeld dat handelsautoriteiten controles en hun monitoring versterkten door alle toegang te blokkeren tot 124 buitenlandse crypto-exchanges die handelsdiensten aanbieden aan Chinese investeerders. Dit heeft echter weinig effect gehad, omdat traders VPN’s gebruiken om dit te omzeilen.

Het anti crypto beleid van China is al een tijdje aan de gang. In begin 2017, toen Beijing begon met zijn hardhandige optreden tegen binnenlandse currencies, is verzet in een stroomversnelling terecht gekomen. Nu wordt duidelijk dat deze maatregelen echter weinig tot geen nut hebben gehad omdat de exchanges het verbod omzeilen en zichzelf blijven ontwikkelen. Dit realiseren zij door nieuwe domeinnamen onder buitenlandse identiteiten te creëren, waardoor ze de lokale bevolking kunnen blijven voorzien van hun services.

In augustus meldde wij, in een bericht, dat China hun anti-crypto beleid uitgebreid heeft naar het Guangzhou Development District, echter beweren supporters van cryptocurrencies en blockchain technologie dat het erg moeilijk zou zijn voor toezichthouders om de toegang volledig te blokkeren. Dit omdat de servers van de handelsplatformen buiten China blijven, transacties peer-to-peer worden uitgevoerd en gedecentraliseerd blijven.

Eerder dit jaar in maart bekritiseerde People’s Daily, een door de overheid gerund persbureau, crypto-mediakanalen en zij beweerden dat deze kanalen de markten voor cryptocurrency manipuleerden. Zes maanden later blokkeerde WeChat cryptocurrency- en blockchain-media-accounts in China en beweerde dat de accounts in strijd waren met de regels. Uit angst om te worden betrapt door toezichthouders, zeiden Alipay en WeChat Pay dat ze zouden samenwerken met regelgevende instanties in China om cryptocurrency-transacties op hun platforms te controleren en te verbieden.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!