People’s Bank of China lanceert blockchain pilot

De People’s Bank of China (PBoC) heeft officieel de pilotfase van het blockchain-handelsfinancieringsplatform gelanceerd. Het zogenaamde Bay Area Trade Finance Blockchain Platform is eerder dan verwacht in testfase gegaan. Dit meldt het lokale nieuwsmedium Shanghai Securities News op 4 september.

Het platform is gericht op het uitvoeren van handels- en financieringsactiviteiten, zoals debiteuren en handelsfinanciering. Tegelijkertijd biedt het platform een ​​regulering voor handelsfinanciering om real-time monitoring van verschillende financiële activiteiten mogelijk te maken. Volgens Shanghai Securities News is het platform van plan om een ​​”open financieel en handels-ecosysteem te creëren voor Guangdong, Hong Kong en Macau Bay Area. Het platform kan banken helpen bij het uitvoeren van bedrijfsauthenticiteitsaudits, het verlagen van bedrijfskosten, het verbeteren van de bedrijfsefficiëntie, en het voorkomen en controleren van bedrijfsrisico’s”. Daarnaast kan het toezichthouders helpen en het delen van informatie tussen afdelingen versterken.

De organisaties die bij het platform betrokken zijn, zijn Bank of China, China Construction Bank, China Merchants Bank, Ping An Bank, Standard Chartered Bank en BYD Co Ltd.

Eerder in augustus bracht, de Chinese verzekeraar, bankier en financiële dienstverlener Ping An Insurance, een ‘White Paper on Smart Cities’ uit. Hierin werd gepleit voor blockchain-, AI-, big data- en cloud computing-technologieontwikkeling, en hiermee zal “de oprichting van een smart city worden bevorderd.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!