Bitcoin (BTC) geldautomaten markt $145 miljoen waard in 2023

Naarmate cryptocurrency bekender wordt en de acceptatie groeit, wordt er voorspelt dat de jaarlijkse groei van de bitcoin geldautomaten markt de komende 5 jaar zal stijgen met maar liefst 50%.  Dit is volgens een steekproef van het business-to-business onderzoeksbureau ”MarketsandMarkets”. In dit onderzoek komt naar voren dat de geldautomaten markt zal stijgen met maar liefst 54,7% tussen 2018 en 2023. De teller van het aantal bitcoin geldautomaten staat momenteel op 3650. Per dag worden er op dit moment gemiddeld vier bitcoin geldautomaten geïnstalleerd. Dit is volgens de cryptocurrency geldautomaten analyse website, coin ATM radar. De cryptocurrency markt was vorig jaar naar schatting $6,8 miljoen waard. Dit bedrag is sindsdien gegroeid tot $16,3 miljoen in 2018.

Kopen en verkopen met bitcoin geldautomaten

In het onderzoek kwam naar voren dat apparaten die gebruikers in staat stellen om cryptocurrencies te kopen en verkopen vanaf één apparaat, een jaarlijkse hogere groei zien in vergelijking met geldautomaten waarmee je alleen één van de twee kunt.  Echter domineert het aantal bitcoin geldautomaten waarmee je alleen kunt kopen of verkopen met 62,49%. Dit tegenover een percentage van 37,51% voor geldautomaten waarmee je wel kunt kopen én verkopen. Wanneer het gaat om hardware, wordt verwacht dat het display segment van de bitcoin geldautomaten markt erg populair wordt. Op dit moment bestaan de andere segmenten uit QR-scanners en printers van pinautomaten. De populariteit zal vooral te danken zijn aan de gebruiksvriendelijkheid van de display hardware. Wie bitcoin geldautomaten wil opzetten, heeft het voordeel dat dit kostenbesparing oplevert omdat er geen gebruik wordt gemaakt van een toetsenbord of andere hardware.

Amerika, Canada en Mexico

Wereldwijd zal de grootste markt voor cryptocurrency geldautomaten in 2023 in Noord-Amerika blijven. Op dit moment bezit Noord-Amerika, 73,07% van de bitcoin geldautomaten ter wereld. Met de Verenigde Staten als duidelijke leider. Van Amerika wordt verwacht dat ze de markt de komende vijf jaar zullen domineren. Volgens het rapport ” Crypto ATM Market – Global Forecast to 2023″ is de aanwezigheid van een groot aantal crypto ATM-hardware- en softwareleveranciers de voornaamste reden hiervan. Ook de gunstige investeringsomgeving, zonder enige juridische belemmeringen, speelt een grote rol. De regering van Mexico verklaarde bitcoin legaal in 2017. Dit geeft ook Mexico de kans om de markt te reguleren. Hiernaast is Canada begonnen met verschillende opstartprocedures voor cryptocurrency.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!