Ziekenhuis in Taiwan lanceert blockchain-platform

Taipei Times meldde op 31 augustus dat het Taipei Medical University Hospital een blockchain-platform heeft ontwikkeld om de medische archivering te verbeteren. Het “Blockchain Platform voor de Gezondheidszorg” zou zijn opgericht om het Hiërarchisch Medisch Stelsel van de overheid te ondersteunen. Het doel is om de service rondom patiëntenreferenties te verbeteren en de toegang tot persoonlijke medische gegevens te vermakelijken. Patiënten kunnen inloggen op een beveiligde app om een aanvraag in te dienen voor hun administratie. Minder beveiligingsinbreuken Honderd klinieken zijn betrokken bij het project dat blockchain-technologie zal inzetten om grote problemen in de gezondheidszorg aan te pakken. Denk hierbij aan gegevensoverdrachten tussen medische instellingen en patiëntensystemen (portal). Patiënten zullen via het platform toegang krijgen tot al hun medische gegevens. Ze kunnen terecht voor medische afbeeldingen, laboratoriumresultaten en klinische- en gezondheidonderzoekinformatie. Dit terwijl ziekenhuizen en klinieken patiëntenrapporten kunnen opvragen, autoriseren en delen met behulp van slimme contracten. Hoofdinspecteur van het ziekenhuis, Chenintj-jade, vertelde Tapei Times dat blockchain het risico van beveiligingsinbreuken zal helpen verminderen.
“Blockchain-technologie helpt niet alleen bij het samenvoegen van digitale medische dossiers van verschillende ziekenhuizen, maar ook bij het beveiligen van deze informatieuitwisseling”.

Scientist.com

In mei maakte Scientist.com (een levenswetenschappelijk onderzoeksmarktplaats) bekend dat ze een nieuw blockchain-platform hebben ontwikkeld om farmaceutische gegevens bij te houden en te beschermen. Scientist.com probeert de last voor biofarmaceutische bedrijven te verminderen om te voldoen aan strenge Amerikaanse dataregelingen.

Camelot Consulting Group

De Duitse Camelot Consulting Group heeft in april een op blockchain gebaseerde oplossing ontwikkeld voor het beheren van gevoelige medische gegevens, waarbij alle datatransacties worden gecodeerd , opgeslagen op een blockchain en worden gedeeld met de belanghebbenden deelnemers.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!