Adviseur van De Nederlandse Bank ziet trend Bitcoin (BTC)

Een beleidsadviseur voor de centrale bank van Nederland heeft beweerd dat Bitcoin prijswijzigingen samenvallen met Google-zoekopdrachten, dit meldt CNBC op vrijdag 31 augustus.

Joost van der Burgt van De Nederlandsche Bank zei in een interview dat de trend afgelopen december duidelijker werd met de komst van de eerste Bitcoin-futures op de markt.

“Telkens als Bitcoin in het nieuws was, positief of negatief, ging de prijs omhoog,” zei hij.

Bitcoins onvermogen om verliezen te compenseren die in de laatste weken van 2017 zijn begonnen, heeft verschillende toekomst theorieën uit de traditionele financiële kringen voortgebracht. Uiteraard noemen sommige mensen het een Bitcoin-‘bubble’ en personen zoals economen Nouriel Roubini en Robert Shiller hebben dit jaar herhaaldelijk beweerd dat Bitcoin een hoge prijs niet lang zal kunnen vasthouden.

Van der Burgt suggereerde ook dat de ‘bubble’ wellicht nog niet is gebarsten.

“Mijn kijk erop is dat vanwege de introductie van futures, de bubble al leeggelopen was voordat hij kon barsten” voegde hij eraan toe.

Van der Burgt heeft geen volledig anti-Bitcoin standpunt ingenomen. In een rapport van afgelopen april, voor de Federal Reserve Bank van San Francisco, wees de analist het idee niet af dat Bitcoin een echte innovatie zou kunnen vertegenwoordigen.

“Nogmaals, misschien is Bitcoin anders dan alles wat we eerder hebben gezien en wellicht zal over tien jaar de marktkapitalisatie torenhoog zijn en heeft het de status van een nieuwe wereldwijde valuta bereikt.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!